Het Topsport Academy trainingskamp in Varese zal voor de coaches en roei(st)ers de geschiedenis in gaan als het meest mooie trainingskamp ooit.

Het meer van Varese, spiegelglad water, besneeuwde bergen, toplocatie, topfaciliteiten, topcoaches, gemengde groepen van jongens en meisjes, variatie in boottype, een week waarin je meer leert dan anderen in een heel jaar. Alles vastgelegd door onze topfotograaf Ellen de Monchy, die de beleving vastlegt op foto, als was het een schilderij.

De groep bestond uit roeiers van uiteenlopende Nederlandse verenigingen: Njord, Willem 3, De Maas, Laga, Nereus, Asopos, Saurus, MWC, Die Leythe en het team van project 2020. De groep trainde onder begeleiding van Nederlandse topcoaches: Willem-Jan de Widt, Thomas Notermans, Ronald Florijn, Tijmen Gelsing, Koos van Haasteren, Wessel van der Plas, Jet Rutgers, Ed Maan, IJsbrand Haagsma, Jolmer van der plas, Nico Rienks, Rob Robbers en Harmen Eefting.

Het succes achter dit jaarlijks terugkerende trainingskamp is dat elk individu zich versneld ontwikkelt door onze unieke aanpak van differentieel leren. Hoe groter de variatie, des te meer het brein wordt uitgedaagd tot het vinden van een optimale oplossing en hoe sterker het daardoor opgeroepen leerproces.

De Topsport Academy aanpak bevat de volgende kenmerken:
– Veel sparren (leren onder hoogspanning en feedback van de tegenstander)
– Roeien in verschillende boottypes (variatie in snelheid/kenmerk boottype en variatie met roeitechniek roeimaatjes)
– Gemengde groepen (jongens/meisjes, verschillende niveau’s)
– Leuke en gevarieerde trainingen

Wat deze opzet ook bijzonder maakte was de binding van junioren roeiers met de roeiers van studentenverenigingen.

Last but not least elk moment vastgelegd door onze kunstfotograaf Ellen de Monchy.

Datum volgend Topsport Academy trainingskamp 2018: zaterdag 24 februari tot zondag 4 maart 2018.