Rotterdams schoolroeien – passie – teamspirit – chillen

Rotterdammers trainen voor het Nationaal Schoolroeikampioenschap

Voor de Rotterdammers is het Aegon Nationaal SchoolroeiKampioenschap (NSRK) het jaarlijkse evenement voor de scholieren om naar uit te kijken. Steeds meer scholieren worden enthousiast voor de roeisport. Dit is goed voor de Rotterdamse roeiverenigingen en om meer Rotterdammers in beweging te krijgen!

 

Ergometerclinic op scholen

Het eerste kwartaal van 2018 stond met name in het teken om scholieren kennis te laten maken met de roeisport. Verschillende scholen zijn bezocht en scholieren hebben zo op een leuke manier kennis gemaakt met de roeisport. Dit gebeurde door middel van een roeiclinic met roeiergometers, daarnaast was er muziek en werden de roeiboten geprojecteerde op het scherm, om zo individuele- en teamprestaties op een spannende manier te kunnen volgen.

 

In totaal hebben ruim 1500 scholieren daadwerkelijk op de ergometer gezeten. Middels een wedstrijd over 200 meter werd het fanatisme erg groot en beleefde iedereen de bijzondere aspecten van de roeisport. Zelfs scholieren die nooit bewegen of überhaupt nooit van de roeisport hadden gehoord, kregen een leuke ervaring.

 

Roeien op het water

De middelbare scholieren konden zich vervolgens opgeven om te komen roeien, om uiteindelijk de Rotterdamse scholen te kunnen vertegenwoordigen op het Aegon Nationaal SchoolroeiKampioenschap.

 

In het tweede kwartaal beleven en ervaren ruim 75 leerlingen het roeien op het water.  Samen met een ploeg vonden er ruim10 roeitrainingen plaats, om zo perfect voorbereid aan de start van het NSRK te liggen. De ervaren buurtsportcoach en de wedstrijdroeiers helpen de scholieren met het leren roeien, het sneller roeien en het creëren van de juiste teamspirit. Daar hoort ook bij, gezamenlijk eten, spontaan zwemmen in De Rotte en lekker chillen. Niets moet en alles mag!

 

Schoolroeikampioenschap

Het scholen kampioenschap vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 juni. Begeleiders, gymdocenten, klasgenoten en ouders, schreeuwen die dag de schoolroeiers naar de 1e plek.  Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Roeibond en vindt plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Het evenement vindt de dag voor het Nederlands Kampioenschap grote nummers plaats. Tijdens dit kampioenschap strijden vele Rotterdammers voor de nationale titels.