Team

Ronald Florijn

Ronald begon op zijn 12e met roeien en werd uiteindelijk tweemaal Olympisch kampioen; in 1988 met Nico Rienks in de dubbeltwee en in 1996 met de Holland Acht. Tegenwoordig is hij bondscoach bij de KNRB waar hij de afgelopen jaren het juniorenroeien naar een hoger niveau tilde; onder zijn verantwoordelijkheid haalde onder meer de junioren Holland Acht tweemaal goud op het wereldkampioenschap. Hij combineert zijn achtergrond in de psychologie met zijn voorliefde voor de roeisport en weet zo jonge roeiers te inspireren en te ondersteunen om ook succes te behalen.

Thomas Notermans

Thomas roeide als junior en als senior verschillende malen het WK. Nadat hij gestopt was met roeien begon hij in 2005, terwijl hij zijn studie afrondde, met coachen bij zijn A.R.S.R. Skadi. Hij begeleidde hier onder meer Maaike Head, die in 2016 Olympisch Kampioen werd, naar haar eerste internationale toernooien. Sinds 2010 is hij actief in het Nederlandse juniorenroeien en coachte hij meerdere pupillen naar WK-medailles, waaronder tweemaal goud van Marieke Keijser. In 2015 werd De Maas onder zijn aansturing uitgeroepen tot juniorenvereniging van het jaar en in 2016 werd hij door de K.N.R.B. verkozen tot coach van het jaar.

Annick Taselaar

Annick was toproeister in haar juniorentijd en daarna bij de senioren onder 23 jaar. Zij behaalde vele Nederlandse titels en top-6 klasseringen op verschillende WK’s. Het hoogtepunt uit haar roeicarrière was het Nederlands kampioenschap in de open klasse samen met Marieke Keijser in 2015. Annick is bezig met het afronden van haar studie Geneeskunde is momenteel veel te zien bij de atletiekvereniging Rotterdam Atletiek. Met haar toptijd van 1 uur 23’ op de halve marathon is de ‘marathon van onder de drie uur’ een kwestie van tijd. Annick heeft de afgelopen jaren het schoolroeien in Rotterdam succesvol gemaakt en is als coach zeer actief bij de junioren waar ze meerdere EK-ploegen heeft begeleid.

Wessel van der Plas

Wessel begon met roeien als junior bij ’t Diep en stapte toen hij in Rotterdam ging studeren over naar A.R.S.R. Skadi, waar hij al snel ook ging coachen. Hij roeide in de Jonghe Acht in 2014 en begon zich dat jaar ook op het coachen van junioren te richten. In 2016 coachte hij onder de Nederlandse vlag op het junioren EK. Voor zijn studie, International Business and Management, werkte hij enige tijd in Banyoles (Spanje) waar hij trainingskampen voor internationale roeiploegen organiseerde en de lokale roeisport doorontwikkelde.

Ellen de Monchy

Ellen is de huisfotografe van de Topsport Academy. Zij schoot al talloze prachtplaten tijdens clinics, bedrijfsevenementen, trainingen en wedstrijden. Ook alle foto’s op deze website komen van haar hand. Ellen is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, voltooide de studie Civiel Recht aan de Erasmus Universiteit en studeerde daarna nog cum laude af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Momenteel is zij actief als fotografe in de roeisport, daarnaast werkt zij aan de ontwikkeling van het iLabsysteem voor de Stichting iLab.